Reept på supergod torsk!

 
Smörstekt torskrygg med citron- och dillstuvad purjolök och färskpotatis
Från Linas Matkasse, Portioner: 2 st
 
Ingredienser: 
Citron
Dill
Färskpotatis
Grekisk yoghurt/Creme Freiche (fungerar vilket som)
Pepparrot
Purjolök
Rädisor
Rödlök
Torskrygg
Mjölk
Olivolja
Salt
Smör
Vetemjöl
Vitpeppar
 
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 150 grader
2) Koka 450 g färskpotatis i lättsaltat vatten
3) Krydda 300 g torskrygg med salt och vitpeppar. Stek på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. 
4) Strimla 1/2 purjolök. Fräs purjolöken på medelvärme i smör i en kastrull i 2-3 minuter. Pudra ner 1/2 msk vetemjöl. Vispa ner 2 dl mjölk lite i taget. Låt sjuda 3-4 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt. 
5) Finhacka 1/2 kruka dill. Dra kastrullen från värmen och blanda ner dill, skal från 1/2 citron och 1/2 burk grekisk yoghurt/creme freiche. 
6) Kvarta 1 knippe rädisor och finhacka 1/2 rödlök. Lägg i en skåll tillsammans med 1/2 kruka dill. Blanda allt med lite olivolja och pressad saft från den använda citronen (halva räcker). 
7) Skala och finriv 1 bit pepparrot och klyfta 1/2 citron. 
8) Toppa torskryggen med nyriven pepparrot och servera till dillstuvad purjolök, färskpotatis, rädissallad och citronklyfta. 
Hanna
2015-08-31 @ 09:12:59

Tack snälla du! Ska testa detta. :)
Mysig blogg du har.

Svar: Hej! Gör det, den var verkligen supergod! Tack snälla :)
Angie




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

angiews.blogg.se

Om allt och ingenting. Livet som mamma, recept, gravid osv!

RSS 2.0