Bouillabaise

Supergod fiskgryta! Tar ca 1 timme att tillaga. Många goda smaker och mättande. Bjöd mamma på denna och hon tyckte den var supergod! 
Betyg: 5/5 i smak 
4/5 i matlagning. Var medel att göra. 
Ingredienser:
500 g potatis 
1 morot 
100g rotselleri 
1 vitlöksklyfta 
1/2 gul lök 
1 pkt saffran 
2 tsk tomatpuré 
1 tsk kummin 
1 krm chili flakes 
1 tsk timjan 
Salt 
1 msk rödvinsvinäger 
1 frp krossade tomater 
Vatten 
1/2 dl grädde
1 tärning kött eller kyckling buljong 
2 tsk honung 
300 g torskrygg
1 pak soi 
1/2 ask frusen persilja 
Gör såhär: 
1) koka potatisen. 
2) grytan: skär morot och rotselleri i mindre bitar. Fräs tillsammans med finstrimlad vitlök och gul lök i lite olja. Tillsätt saffran, tomatpuré, kummin, chiliflakes, timjan och salt. Tillsätt sen rödvinsvinäger, krossade tomater, 3 dl vatten, grädde, buljong och honung. Låt sjuda 15 minuter. 
3) rimlag: blanda 5 dl vatten och 2 msk salt i en bunke. Skär torsken i mindre bitar och lägg i rimligen. Låt ligga ca 5 min. Häll bort rimlagen och blanda ner torsken i grytan tillsammans med pak soi (i mindre bitar). Låt allting sjuda ca 2-5 minuter. 
4) blanda 1/2 ask persilja med potatisen. 
Klart! 
Tips: servera gärna med aioli och vitlöksbaguette. 






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

angiews.blogg.se

Om allt och ingenting. Livet som mamma, recept, gravid osv!

RSS 2.0