KÄNDE FÖR ATT BAKA LITE..
Idag har jag bara varit hemma. Sov enda fram till 13 sen har jag bara tagit det lugnt, tvättat osv.
Fick ett litet ryck och kände för att baka. Det var ett tag sen jag bakade nu, så det var dags.
Fick ett litet ryck och kände för att baka. Det var ett tag sen jag bakade nu, så det var dags.
Det blev glutenfria kokos/nöt toppar och havrebollar.

Här kommer recepten:
GLUTENFRIA KOKOSNÖTTOPPAR
Ca 16 st
Ugn 175 grader
Ingredienser:
2 ägg
1 dl strösocker
50 g smör
50 g hackade hasselnötter
4 dl kokos
Gör såhär:
1) Vispa socker och äggen pösigt i en bunke.
2) Smält smöret och tillsätt det sen i bunken tillsammans med resten av ingredienserna. Blanda ihop allt och låt sen smeten stå i ca 10 minuter så den hinner svulla lite.
3) Lägg sen ut klickar (matskedsstora) på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå i ugnen ca 10 minuter. Ta sen ut och låt kallna på galler.
HAVREBOLLAR
ca 20 st
Ingredienser:
4 dl havregryn
100 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
2 msk kokt kaffe
2 dl florsocker
ca 1/2 dl vatten
Garnering: Kokos och/eller pärlsocker
1) Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Vispa med elvisp. Anpassa mängden vatten så bollarna blir ganska kladdiga men de ska ändå kunna hålla ihop bra när man rullar de.
2) Gör runda bollar och rulla de i garneringen. Ställ sen in de i kylen.