Late night dinner!
Just nu är jag sjukskriven 100% fram tills 20 september till att börja med vilket leder till att matvanor och rutiner blir lite annorlunda. Jag sover väldigt länge om dagarna jämfört med när jag jobbade, så frukosten kan bli mitt på dagen som egentligen är min lunchtid. Vilket ledde till att jag åt brunch/lunch hemma med en tjejkompis hemma idag vid ca 16-tiden. Supermysigt att ha henne här några timmar, sjukt länge sen vi sågs och skönt att få sällskap när man är hemma sjukskriven och inte kan göra så mycket!!
Så min middag blev kl 22, väldigt sent och ändå var jag inte så jätte hungrig den tiden.
Denna vecka var det dags för Linas matkasse igen. Och idag stod det buffalokyckling på menyn! Supergod kyckling med tillbehör, tar ca 30 minuter att tillaga, så allt som allt tar hela maträtten ca 40-45 minuter beroende på hur snabb man är.
Det var en väldigt enkel rätt att laga, stegen var enkla och den blev verkligen supergod!

Buffalokyckling med stjälkselleri, potatis och ädeloströra
2 portioner
Ingredienser:
Kycklingben 6 st. (TINADE)
450 g potatis
Spiskummin
Malen koriander
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Äppelcidervinäger
Olivolja
Chili flakes
1/2 Rödlök
1 Vitlöksklyfta
200 g Stjälkselleri
Strösocker
75 g Ädelost
Mjölk
1 kruka körvel
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader.
2) Blanda i en bunke; 2 msk äppelcidervinäger, 1 msk paprikapulver, 1 msk socker, 1 tsk malen koriander, 1 tsk salt, 1 tsk chiliflakes, 3/4 tsk spiskummin, 1 pressad vitlöksklyfta. Rör om och blanda sen ner 6 st kycklingben i bunken och gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lägg i en ugnsform och grädda mittt i ugnen i ca 25-30 minuter.
3) Kvarta 450 g potatis, försök få de i jämnstora bitar så att de gräddas jämnt. Lägg de i en ugnsform och blanda med olja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen ca 20-25 minuter.
4) Ädeloströra: Mixa 75g ädelost, 3 msk mjölk, 1/2 krm salt och 1/2 svartpeppar. Här kan ni välja att sedan koka upp den så den är varm eller behålla den kall, jag kokade upp den och det var supergott!.
För oss gravida: Efter att ha mixat ihop allt, lägg över i en liten kastrull och koka upp (eftersom gravida endast ska äta vissa ostar när de är tillagade).
För oss gravida: Efter att ha mixat ihop allt, lägg över i en liten kastrull och koka upp (eftersom gravida endast ska äta vissa ostar när de är tillagade).
5) Till potatisen: Blanda i en bunke --> Finhacka 100g stjälkselleri, 1/2 rödlök och 1 kruka körvel. Blanda med den rostade potatisen och smaka av med salt och peppar.
6) Skär 100g stjälkselleri i tunna stavar. Servera stavarna till ädeloströran, kycklingen och potatisen.
Mitt betyg: 4/5 stjärnor. Enkelt och gott, dock jobbigt att laga mat så sent när man dessutom inte är särskilt hungrig!